Издаванео на електронна книга

Живеем във времена, в които издаването на книга не е сложен процес и всеки може да опита да създаде своя книга. Разходите за електронна книга са минимални. А благодарение на технологиите можете да я разпространите до милиони хора. Прегледайте Amazon Kindle, Goodreads, Kobo Writing Life, където има платформи за е-книги, както и общности от читатели.

И тук има успешни истории. Аманда Хокинг е публикувала вече няколко заглавия в Амазон и вече е спечелила 2 милиона долара от тях. Преди това се е опитвала да публикува книга, но била отхвърлена от всички литературни агенти, с които се е свързала.

Ако тази идея ви е харесала, прочетете съветите на Гай Кавазаки, автор на 13 книги, как сам човек да си издаде електронна книга.

Кавазаки дава тактически и практически насоки. Има и готови темплейти за ползване.   „Какъвто и начин да изберете да стартирате на бизнес от дома си, само с ентусиазъм няма да стане“, категоричен е Раул Варшнея, оформил в сайта Entrepreneur горепосочените 5 златни идеи за стартиране на успешен и печеливш бизнес. „Трябва да работите ден след ден, да подобрявате нещата и да вървите непрекъснато напред“.

Малко статистика

И малко статистика от САЩ, които задават тенденциите по отношение на работата от вкъщи, предприемачеството и ползването на технологиите за стартиране или разрастване на бизнес. Соло предприемачите, които работят от дома си, стават все по-популярни и има доста добре печелещи. 200 000 соло предприемачи печелят между 500 000 и 999 999 долара на година. 400 000 соло предприемачи печелят между 250 000 и 499 999 долара на година.

Не е необходимо човек да става шеф на огромна компания, за да има високи доходи и да печели добре. Важно е умело да използва знанията, опита, уменията си, да се оглежда и ослушва за възможности, да ползва новите технологии, бързо да реагира, да е смел и при упорита работа, може да се радва на успешен бизнес от вкъщи, който да му носи и наслада, и високи доходи.

Онлайн-консултации

За какво можете да консултирате хората? Най-популярни са следните направления: правни, финансови и медицински. Ще се нуждаете от професионални знания, образование, теоретични и практически умения. Първоначалните разходи включват насърчаването на собствения си сайт, блог, страница. Консултацията може да струва от 10 до 150 лева. Много е важно да се докажете пред потенциални клиенти. Тук можем да добавим и работата като личен диетолог или фитнес инструктор. В последния случай е възможно да се провеждат занятия чрез видео комуникация.

Ключар, ВиК специалист, електротехник, стругар

Начални инвестиции: около 500 лева

Комбинирам тези специалности в една група, заради подобната специфика на работа. Какво ви е необходимо? Знания в конкретна сфера, опит и необходими инструменти за извършване на работата. Ако нямате инструменти, тогава те ще трябва да се закупуват. Средно, за тях ще трябва похарчите между 300 и 500 лева. Подобни услуги могат да бъдат предоставени на съседи, роднини, приятели. Ако няма достатъчно клиенти, можете да рекламирате в интернет, да разпространявате реклами по близките домове. Друг вариант е предоставянето на еднократни услуги на компании (например тези, които се занимават с ремонт). Тези видове услуги винаги са актуални, защото при хората винаги нещо се чупи, те правят ремонти. Това осигурява високо търсене на услугата.

1. Блог на младата майка

Как да започнеш да печелиш по време на майчинство? Много просто! Младите майки се привличат една към друга — те обменят опит, впечатления и особености на възпитанието. Така че майчинството във всичките му форми и проявления е винаги обичана тема за блог.

Монетизацията се случва с помощта на реклама — колкото по-популярна е твоята страница, толкова по-скоро върху нея ще искат да рекламират други блогъри и марки. Освен това, веднъж добила популярност, ще можеш да създаваш собствени продукти (като например фитнес маратони, уебинари), линия козметика, дрехи, детски стоки и др.

Специално за този вид бизнес можеш да прочетеш в това подробно ръководство : Как да си направиш блог и да спечелиш пари от него.

Плюсове

  • Ако блога стане популярен, от него наистина могат да се правят от порядъка на хиляди и дори десетки хиляди лева на месец.
  • Пишеш за това, което знаеш и обичаш, а значи, това ще бъде удоволствие за теб.
  • Да се отдадеш на блог можеш от вкъщи по всяко време.

Минуси

  • Собствената страница ще изисква от младата майка много внимание: трябва редовно да се публикува информация и снимки, да се организират анкети, конкурси и съвместни дейности с
    други блогъри.
  • Има много блогове за деца и майчинство, така че в този сегмент има достатъчно голяма
    конкуренция.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *